CMS Rendszer

A tartalomkezelő rendszer (angolul Content Management System, CMS) olyan szoftverrendszer, amely nem strukturált információk, mint például az internetes portálok akár több felhasználó általi elkészítését, kezelését és tárolását segíti. Továbbá gondoskodik a tartalmak strukturált megjelenítéséről, statisztikák készítéséről, kiegészítő funkciók integrálásáról.

A CMS rendszer általában kereshetőséget, verziókövetést és sok más szolgáltatást biztosít.

A CMS-ek legfontosabb tulajdonsága a dinamizmus. A portál tartalmát, annak megjelenését megfelelő jogosultság esetén bármikor, bárhonnan meg lehet változtatni.

A vállalati szintű tartalomkezelő rendszer (angolul Enterprise Content Management System, ECMS) olyan technológiákat, stratégiákat, metodikákat és eszközöket tartalmaz, amelyek rögzítik, kezelik, tárolják, megőrzik és szolgáltatják a vállalathoz kapcsolódó tartalmakat, dokumentumokat és folyamatokat. Az ECMS rendszerek egy nagyvállalat szervezeti információt is képesek menedzselni.

Egyedi üzleti megoldások fejlesztése tartalomkezelő rendszerrel

Az egyedi igényeknek megfelelő rendszer fejlesztéséhez sok erőforrás szükséges. A fejlesztés, tesztelés mind sok időt emészt fel. A megfelelő minőség eléréséhez elengedhetetlen a kimerítő tesztelés, ami szintén megnöveli a költségeket.

Ezzel szemben, a CMS rendszerre alapozott egyedi portál megoldások nagyságrendekkel gyorsabb fejlesztést tesznek lehetővé. A CMS szolgáltatásait testre szabva kialakítható a kívánt tartalom struktúra, tetszőleges honlap arculat valamint, a beépített szolgáltatásoknak köszönhetően sok dinamikus szolgáltatás is.

Az esetlegesen hiányzó funkcionalitást egyedi kiegészítésekkel tökéletesen lehet pótolni. Az ezt támogató CMS rendszerek tetszőlegesen kibővíthetők egyedi megoldásokkal. Ez lehetővé teszi a legváltozatosabb igények magas szintű kielégítését.

A tartalom fejlesztését, köszönhetően a fejlett grafikus szerkesztő felületnek, nem csak webfejlesztők, hanem minimális felhasználói ismeretekkel rendelkező szerkesztők is elvégezhetik. Ez a portál tartalom karbantartását jelentősen leegyszerűsíti, költségeit csökkenti.

Az EnCo CMS rendszerről bővebben... > >

< < Vissza a szolgáltatásainkhoz...

Microsoft Partner